fbpx

Waarom houten speelgoed? Waarom geen plastic speelgoed? Er is tegenwoordig zoveel keus in speelgoed voor je kinderen, je ziet de bomen door het bos niet meer. Waarom zou je dan als ouder voor je kind houten speelgoed kiezen.

 

Duurzaam

Hout is duurzaam, het gaat lang mee aangezien kinderen niet altijd even rustig met hun speelgoed om gaan is dat wel nodig. Het is niet slecht voor het milieu en het kan gerecycled worden als het speelgoed bijvoorbeeld kapot is gegaan. Het heeft over het algemeen ook geen batterijen nodig om dingen op te lichten of geluid te maken.

 

Fantasie

Met hout kan je veel creëren, je kan er speelgoed garages van bouwen, loopfietsen, genoeg waar ze mee kunnen spelen. Maar wat ook belangrijk is dat je kindje er de grootste fantasie bij kan verzinnen waardoor het nog leuker is voor hem of haar om mee te spelen. Dus die lichteffecten en geluiden hoeven er helemaal niet op te zitten, laat de fantasie er maar op los gaan!

 

Leren

Met hout gaat het natuurlijk niet allemaal vanzelf. Ze moeten zelf ergens aan trekken zodat er iets gaat bewegen of zelf iets in elkaar bouwen om het resultaat te krijgen dat ze in gedachten hebben. Ze leren om gaan met zelf dingen ondernemen, daardoor ontwikkelen ze zichzelf meer. Met puzzels kunnen ze bijvoorbeeld leren om vormen te herkennen, dieren te noemen en bordspelletjes te leren spelen met anderen. Het vermaakt je kindje heel de dag.

 

Veiligheid

Houten speelgoed is niet alleen duurzaam en leuk maar ook veilig. Er kunnen geen schadelijke stoffen los komen want het is een natuurlijk product.

 

Interieur

Het klinkt misschien raar maar houtenspeelgoed past beter bij het interieur. Het geeft een warmere uitstraling dan plastic speelgoed. Houten speelgoed heeft over het algemeen ook een rustigere uitstraling waardoor het er in de huiskamer ook niet zo chaotisch uit gaat zien.  Hierdoor heb je minder overprikkeling over het speelgoed dat in de huiskamer rondslingert.Laatste berichten

Bij Wooded zouden wij het wel weten. Met houten speelgoed spelen natuurlijk! In

Lees verder
Stuur je kind naar buiten!

Stuur je kind naar buiten!

Buiten spelen is een belangrijk deel van de ontwikkeling van een kind. Ze leren

Lees verder

Samen vieren we de zomer!

De hele maand augustus 15% extra korting!


Korting, wie wil dat nou niet? Wij geven in de hele maand augustus 15% extra korting op jouw hele bestelling

Gebruik de kortingscode zomer2020 bij het afrekenen.